INITIATIEF

Groeten uit Grolloo is een uit de klauwen gelopen idee van een stel theatermakers – Theatron Theaterproducties –  die kampeerden op de Boerhaarshoeve, hoe het idee ontstond kun je lezen als je even naar beneden scrolt!

LOCATIE

Je wilt niet meer naar huis na zo’n avond festivallen! Overnachten kun je op de Boerhaarshoeve, voor deze gelegenheid omgedoopt tot theatercamping! Meer over de locatie vind je op hun website.

BANDS

Na iedere voorstelling is er een concert. Een soort afterparty dus! Talentvolle bands uit de omgeving spelen naar hartenlust hun Blues. Wanneer welke band speelt vind je hieronder! Kom alvast in de stemming door ze te checken via de linkjes in het roze.

12 Augustus Blues Avenue                (Try out)

13 Augustus Electric Hollers (Première)

14 Augustus Rockin ‘4

15 Augustus Eddy Current & the Field

19 Augustus Cat Fever Band

20 Augustus Blues Avenue

21 Augustus Cat Fever Band

22 Augustus The 4 Horsemen

Het idee voor dit theaterproject is afgelopen zomer ontstaan toen een groep bluesliefhebbers, die altijd naar BluesFestival Camping Boerhaarshoeve gingen, een week lang op deze camping stonden met 11 mensen (5 stellen en 1 single lady). 

Groeten uit Grolloo

Tijdens één van de avonden rondom de vuurkorf ontstond het idee om op dezelfde plek een voorstelling te maken, met daarna een lekkere afterparty.

Wat hier geboren werd is uitgewerkt tot een tragi-komische voorstelling met een lach en een traan waarin herkenbaarheid en intermenselijke relaties een belangrijke rol spelen. 

Bluesmuziek is de rode draad door de avond heen!

CAST & CREW

ACTEURS

Ton Rohde (BB)

Annette Zuidema (Aretha)

Kees Zoethout (Harry)

Petra Tjapkes (Koko)

Henrike Cuperus (Etta)

Peter van Dijken (Wolf)

Michel Lansen (Eric)

Anita Ludolphie (Nina)

VRIJWILLIGERS

Brenda Venema Kor De Vrieze – Margaret de Vrieze – Aaldrik Haak – Annemiek Oterdoom – Maria Lambeck – Maaike Veening – Frans Barkhuijsen – Ellen Lubberts – Emmy Hamminga – Anke Koning – Riek Lubbers – Grietje Tangenberg – Ellen Vos – Hilda Strooboscher – Joos Koek – Tjitske Hiemstra – Frank Andriessen – Renate Fekken – Herma Ufkes – Nina – Bert Lunenborg

TEAM

Artistiek leider eindregisseur: Grytha Visser

Co – Regie Ton: Rohde

Productieleider: Greta Tuinstra

Muzikaal leider/ Productiemedewerker: Omar Bakker

Zakelijke leiding / productie Boerhaarshoeve: Roel – Poppe Lubbers

PR + Coordinatie kaartverkoop: Marieanna Snijders

Zakelijke leiding: Petra Tjapkes

Zakelijk adviseur/ fondsverwerver: Joran de Boer

Productie assistent (vrijwilligers): Ronald, Egbert, Aaldrik

Catering: Els, Sandra, Annemiek

ARTISTIEK

Muziek + sound decor: Omar Bakker

Kostuum + decor ontwerp: Mirjam Ros, Ton Rohde, Petra Tjapkes

Licht: Mart Hielema

Vormgeving: Mirjam Ros

Techniek theatervoorstelling : Mart Hielema

Techniek live muziek: 

Muziek/ bandleider: Omar Bakker

Fotografie:

BLUES (vrienden) GROEP

Grytha Visser & Omar Bakker

Ton Rohde & Petra Tjapkes

Annette & Ronald Zuidema

Egbert & Els ten Wolde

Aaldrik Haak & Annemiek Oterdoom

Sandra Talsma

Live muziek tijdens Groeten uit Grolloo

De sfeer zat er gelíjk goed in!

Twee VW camperbusjes, een pipowagen met een afbeelding van Cuby, een keurige caravan en een hippie vouwcaravan in een halve cirkel, dit tafereel was al een decor op zichzelf! - Grytha Visser, Regisseur

WAT SCHRIJFT DE MEDIA?

Gitaarblues van muzikaal leider Omar Bakker, een ludieke schets en vuur en champagne omlijstten de presentatie van de plannen voor 

Groeten uit Grolloo Foto: DvhN

- DAGBLAD VAN HET NOORDEN

In Grolloo wordt gewerkt aan een nieuw theater- en muziekfestival: Groeten uit Grolloo. In augustus hoopt de organisatie dagelijks 200 mensen te kunnen ontvangen op de Boerhaarshoeve, waar ook overnacht kan worden.

Een festival, hoe voelde dat ook al weer? Na ruim een jaar coronabeperkingen zou je het bijna niet meer weten.

 

Dat gevoel heeft zich ook meester gemaakt van de organisatie van het nieuwe festival Groeten uit Grolloo, dat klinkt als een vrolijke vakantiekaart en knipoogt naar de legendarische elpee van Cuby & the Blizzards uit 1967.

 

Vriendengroep

Maar er gloort licht aan het eind van de evenemententunnel. Zo ook in dit Drentse dorp, waar een vriendengroep vorig jaar zomer het snode plan bedacht voor een nieuw festival, dat in augustus coronaproof moet losgaan.

De ingrediënten? Eden theatervoorstelling, live muziek met een bluesrandje en een camping waar overnacht kan worden. Groeten uit Grolloo heet het nieuwe ‘concept’.

 

‘Zó veel zin in’

,,En we hebben er zó veel zin in’’, kraaide artistiek leider Grytha Visser zaterdag tijdens de presentatie van de plannen en de speciale website. ,,We zijn er ontzettend aan toe en willen het festivalgevoel weer beleven. Eigenlijk kunnen we niet wachten.’’

Toch moet dat nog wel ruim vier maanden. Die tijd is echter ook hard nodig om alles rond te maken. Met de vergunning van de gemeente loopt het wel los, is de verwachting. Maar het benodigde geld -130.000 euro- moet nog bijeengeschraapt worden.

Fondsen zijn al aangeschreven en subsidies aangevraagd. Het gaat allemaal goed komen, was de stemming zaterdag. De organisatie hoopt op 1 mei de kaartverkoop (vanaf 32,50 euro) te kunnen starten.

Epicentrum van het nieuwe festival is groepsaccommodatie Boerhaarshoeve aan de Schoonloërstraat in het dorp.

 

Blues Festival

De vriendengroep die Groeten uit Grolloo bedacht verblijft normaal gesproken op de festivalcamping van de Boerhaarshoeve, als uitvalsbasis voor het vermaarde Holland International Blues Festival, dat opnieuw een jaar is uitgesteld.

In het gezelschap ook professionele theatermakers en acteurs. ,,Tijdens één van de avonden rondom de vuurkorf ontstond het idee om op dezelfde plek een openluchtvoorstelling te maken’’, vertelt zakelijk leider Petra Tjapkes.

Het verhaal, waar twee schrijvers aan werken, moet een tragikomische lading krijgen. Een lach en een traan over een groep vrienden die hun gemeenschappelijke deler (het bluesfestival) moet missen door corona.

 

Biertje in de hand

Na de voorstelling wacht het publiek elders op het terrein live (blues)muziek van een band. ,,Gewoon lekker nagenieten met een biertje in de hand’’ schetste Visser. En, raadde ze alvast aan: ,,Boek er meteen een overnachting bij.’’

De Boerhaarshoeve is enthousiast over Groeten uit Grolloo en wil er graag aan meewerken. ,,Gezelligheid zit in onze genen’’, sprak eigenaar Roel-Poppe Lubbers. ,,We houden wel van een feestje.’’

Op de planning staan twaalf voorstellingen, tussen 13 en 22 augustus. De organisatie hoopt dat het tegen die tijd mogelijk is om 200 bezoekers per voorstelling te ontvangen.

Dat het vermaledijde virus het ook maar even weet.

Grytha Visser, Petra Tjapkes, Omar Bakker en Ton Rohde (voorgrond) zijn de bedenkers van Groeten Uit Grolloo.

- RTV DRENTHE - Serge Vinkenvleugel

Theatermakers en muzikanten die vaste bezoekers zijn van het Bluesfestival en groepsaccommodatie de Boerhaarshoeve in Grolloo, gaan deze zomer een bluestheatercampingvoorstelling uitvoeren. Ze balen ervan dat ze door het coronavirus het Holland International Bluesfestival voor het tweede jaar op rij moeten missen.

Afgelopen zomer stonden ze met z’n allen op de camping van de Boerhaarshoeve en daaruit is een theatervoorstelling gegroeid: Groeten uit Grolloo. De bluestheatercampingvoorstelling wordt een drietrapsraket: eerst is er de voorstelling waarin bluesmuziek een grote rol speelt en die naadloos overloopt in een concert van een bluesband. Daarna de overnachting met bluesontbijt.

 

Eindelijk!

Blues, theater!

Petra Tjapkes (zakelijk leider Groeten uit Grolloo): “Het wordt een tragisch-komische voorstelling over mensen die niet naar het bluesfestival kunnen, op een camping belanden en dan ontstaan er onderlinge verhoudingen. Meer zeg ik er niet over, maar er zal zeker ook gelachen worden.”

Boerhaarshoeve-eigenaar Roel-Poppe Lubbers was meteen te porren voor het idee. Hij mist de bluesgangers enorm, want het zijn fijne mensen, zegt hij. “Normaal organiseren we tijdens het Holland International Blues Festival een super gezellige festivalcamping waar zo’n 1500 gasten op af komen. Wij hebben meegedacht over de muziek en gaan het terrein zo inrichten dat het een festivalgevoel gaat geven.”

Grytha Vissser is de regisseur van Groeten uit Grolloo en ze kan niet wachten tot het zover is: “We kijken hier zo naar uit; weer theater maken en een bluesband zien, horen en voelen. En vooral weer samen kunnen zijn.”

 

C+B

Of de voorstelling ook over het album Groeten uit Grollo van Cuby + Blizzards gaat? Onbekend, maar een C+B verwijzing zal er ongetwijfeld in zitten. De voorstelling wordt niet voor niets gespeeld in Grolloo. Er staan twaalf voorstellingen gepland tussen 13 en 22 augustus op de Boerhaarshoeve. Hopelijk voor zo’n twee tot driehonderd bezoekers per keer. De theatermakers, muzikanten en campingbaas proosten er alvast op dat corona geen roet in het eten gaat gooien.

Roel-Poppe Lubbers (zittend) mist zijn bluesfestivalgangers enorm (Rechten: Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe)


SPONSOREN, BEDANKT!
ZONDER JULLIE WAS HET NIET GELUKT